Ми раді що Ви зайшли саме до нас.
Головна Новорічні салати Новорічні закуски Їстівні ялинкові прикраси Оригінальні Новорічні частування країн
Домашні рецепти » Десерти » Зефір » Рецепти зефіру » Бісквітний торт з зефіром і фруктами

Бісквітний торт з зефіром і фруктами

Геніальний і універсальний бісквіт. Тортів на основі бісквітних коржів існує безліч. Можу похвалитися, що бісквітний торт, рецепт якого пропонується вашій увазі, настільки хороший, що було б несправедливо не поділитися ним з тими, хто його ще не відчував. А тому, кому цей чудовий торт з зефіром і фруктами давно відомий, просто нагадати про простий і смачне ласощах.

Продукти
Яйця - 7 шт.
Цукор - 7 ст. л.
Борошно - 7 ст. л.
Сметана жирна (вершки густі) - 500-700 г
Цукрова пудра - 5-7 ст. л.
Ванільний цукор - 5-8 г
Зефір білий - 5 шт.
Апельсини - 2 шт.
Банани - 2 шт.
Ківі - 3-4 шт.


1. Збийте міксером охолоджені яйця з цукром протягом 15-20 хвилин до стану пишної білої маси, що утримує форму. Перші 5 хвилин - на малій швидкості, без цукру, а потім збільште швидкість міксера і додайте цукор по 1 ложці, не перериваючи процес збивання.

2. Розігрійте духовку (електричну - до 175 градусів, газову - до 200 градусів). Просіваючи малими порціями, акуратно вмішайте в збиті яйця муку. Перемішуйте тісто дерев'яною ложкою тільки в одну сторону, за годинниковою стрілкою, повільно піднімаючи масу знизу вгору.

3. Викладіть тісто в змащену вершковим маслом форму. Випікайте в духовці 35-45 хвилин. Духовку не відкривайте! Інакше бісквіт не підніметься.

4. Готовий бісквіт остудіть, вийміть з форми і розріжте на два коржі (можна і на три, якщо вам подобаються «мокрі», добре просочені торти).

5. Сметану збийте міксером з цукровою пудрою і ваніліном. Пудру додавайте по ложці, пробуючи сметанний крем на солодкість. Це рецепт смачного крему для бісквітного торта, який можна використовувати для будь-якого бісквіта.

6. Перший корж можна трошки побризкати будь-яким фруктовим соком, а потім змастити сметанним кремом.

7. Зефір та фрукти наріжте шматочками і викладайте рівномірно шарами. Зефір обов'язково відразу на сметану, потім - апельсини, банани, ківі.

8. Накрийте другим коржем. Змастіть його кремом і прикрасьте фруктами.

9. Бісквітний торт з зефіром і фруктами обов'язково залиште просочуватися на декілька годин (на ніч, навіть на добу) - чим більше він просочиться, тим смачніше буде. Насолоджуйтесь!


Популярне

Опитування
Який смак у страв більше подобається?
Солодкий
Солоний
Кислий
Кисло-солодкий
Усі