Ми раді що Ви зайшли саме до нас.
Головна Новорічні салати Новорічні закуски Їстівні ялинкові прикраси Оригінальні Новорічні частування країн

Копчення кроля

Відокремивши від тушки ребра, її обробляють на чотири частини: дві лопаткові і дві задні. Підвішують на протязі на 2-4 доби. Без цієї витримки кролятина після копчення виходить жорсткувата. Температура при такому провітрюванні повинна бути не вище 10 ° С. При більш холодній температурі час витримки збільшують.

Після провітрювання м'ясо занурюють в розсіл.

В теплувату кип'ячену воду з розрахунку на кожну тушку додають 0,5 столової ложки солі, 2-3 лаврових листа, 2 зубчики дрібно нарізаного часнику, кілька горошин чорного перцю, 5 зрілих сушених ягід ялівцю, корицю, 0,5 чайної ложки товченого імбиру, 1 чайну ложку цукрового піску, 3 столових ложки 30-процентного оцту.

Приготований розсіл повинен покривати м'ясо цілком, кип'ятити його не треба. Кролятину тримають в розсолі дві доби, рази 2-3 за цей час перекладаючи шматки знизу вгору і навпаки.

Перед копченням, вийнявши м'ясо з розсолу, кінчиком ножа роблять в кожному шматку до 5 надрізів і вкладають в них по ползубчіка часнику і кубики шпигу (lxl см). М'ясо просочується салом і часником і стає ніжним, ароматним. Далі шматки кролятини кладуть на обробну кухонну дошку. Зверху також прикривають дошкою і б'ють по ній обухом сокири, щоб розплющити суглоби і великі кістки. Тоді у готовому продукті не буде нерідко знадиться біля кісток червоності.

Після цього кролятину поміщають в коптильню. Пічку краще топити вільховими дровами. Розтоплюють до тих пір, поки м'ясо не нагріється. Після цього вогонь зменшують. Диму для копчення кролятини багато не треба, тому іноді для виходу диму залишають достатньо великий отвір. У міру обсихання шматки періодично умочують в розсіл.

Коптять 3-4 години, в залежності від сили вогню. Перед закінченням копчення бажано додати в паливо ялівцеві гілки - їх дим має сильні антимікробними властивостями, і м'ясо рідше пліснявіє і довше зберігається.

Для перевірки готовності шматки м'яса протикають шматки гострої дротяної шпилькою. Якщо вона проходить легко, кролятина готова.

Зберігати копчену кролятину слід в провітрюваному приміщенні (на горищі) або на протязі під навісом. Для того щоб зберегти кролятину довше, ніж на місяць, її знову злегка коптять протягом 15-20 хвилин, додавши в паливо гілки ялівцю.

Якщо на поверхні продукту утворилася цвіль, перед копченням шматки обтирають ганчіркою. Після вторинного копчення м'ясо може стати більш жорстким.


Популярне

Опитування
Який смак у страв більше подобається?
Солодкий
Солоний
Кислий
Кисло-солодкий
Усі